שפצלי ברוטב שמנת ופטריות
שבבי פסטה שובבים ברוטב פטריות שמנתי ומעודן
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם קמח לבן
5 ביצים
100 מ"ל מים או חלב
כפית מלח
אגוז מוסקט לפי הטעם
לרוטב הפטריות
500 גרם פטריות טריות לפי בחירה
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 בצל בינוני
5 שיני שום
תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
גבינת פרמזן
גבינת שמנת בטעם טבעי (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
* מתכון זה מצריך מכשיר מיוחד להכנת שפצלי. ניתן לקנות בחניות המתמחות בכלי בית ומטבח.
1 מערבבים יחד כל מרכיבי הבצק ומניחים לתערובת לנוח 20 דקות. מעבירים את התערובת דרך מכשיר השפצלי לסיר עם מים רותחים. כשהשפצלי עולים וצפים מוציאים ומסננים.
2 קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בחמאה או שמן זית. לאחר השחמה קלה מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד קצת.
3 פורסים את הפטריות ומוסיפים לטיגון.
4 לאחר 5 עד 8 דקות מוסיפים את השמנת ומתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
5 על כל מנת שפצלי מוסיפים רוטב פטריות ומפזרים פרמזן מעל.