צילום׃ istockphoto

פסטה חצילים ועגבניות של ארז קומרובסקי

מתכון מנצח לפסטה שעושה כבוד לירקות

ארז קומרובסקי | mako | פורסם 11/07/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

1 חציל חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ

מלח גס

שמן זית

5 עגבניות חצויות לאורכן

6 שיני שום

פלפל שחור גרוס

פסטה

עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1 מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים מעט מלח גס.

2 לאחר שעתיים שוטפים היטב ומייבשים במגבת.

3 מחממים תנור ל-240 מעלות. מורחים תבנית בשמן זית, מניחים את החצילים ומכניסים לתנור החם.

4 אופים 10 דקות, מפזרים מלמעלה שמן זית ומעט מלח גס וממשיכים לאפות עד השחמה.

5 משמנים תבנית אחרת בשמן זית, מניחים בתוכה את העגבניות ביחד עם שיני שום שלמות, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 5 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים את העגבניות והשומים.

6 מבשלים בנפרד את הפסטה ומסננים היטב.

7 מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מטגנים את החצילים, העגבניות והשום כ-5 דקות, עד שהתערובת אחידה לגמרי.

8 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים את התערובת על הפסטה, ביחד עם עלי בזיליקום טריים.

** המתכון פורסם פה לראשונה במרץ 2010