פסטה עם חצילים, עגבניות ובזיליקום
מתכון מנצח לפסטה שעושה כבוד לעגבנייה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 חציל חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ
מלח גס
שמן זית
5 עגבניות חצויות לאורכן
6 שיני שום
פלפל שחור גרוס
פסטה
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1 מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים מעט מלח גס.
2 לאחר שעתיים שוטפים היטב ומייבשים במגבת.
3 מחממים תנור ל-240 מעלות. מורחים תבנית בשמן זית, מניחים את החצילים ומכניסים לתנור החם.
4 אופים 10 דקות, מפזרים מלמעלה שמן זית ומעט מלח גס וממשיכים לאפות עד השחמה.
5 משמנים תבנית אחרת בשמן זית, מניחים בתוכה את העגבניות ביחד עם שיני שום שלמות, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 5 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים את העגבניות והשומים.
6 מבשלים בנפרד את הפסטה ומסננים היטב. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מטגנים את החצילים, העגבניות והשום כ-5 דקות, עד שהתערובת אחידה לגמרי.
7 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים את התערובת על הפסטה, ביחד עם עלי בזיליקום טריים.