צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

ניוקי בחלב קוקוס ודלעת

מנה טעימה ומהירה להכנה שטובה גם למי שבדיאטה, עם ניוקי קנוי, דלעת, כרישה וחלב קוקוס. לא תאמינו כמה שזה טעים

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 26/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם ניוקי תפוחי אדמה מוכן
בצל
1 כרישה (החלק הלבן בלבד)
כף שמן זית לטיגון
כוס וחצי קוביות דלעת (של בערך ס"מ על ס"מ)
כף סוכר חום
פחית חלב קוקוס דל שומן
אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל ופורסים את הכרישה לעיגולים דקים יחסית.

2 מטגנים במעט שמן זית עד שהבצל נהיה שקוף.

3 מוסיפים את הדלעת למחבת, מוסיפים גם את הסוכר החום ומערבבים.

4 ממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהדלעת מתחילה להתרכך, תוך ערבוב מדי פעם.

5 בינתיים מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים על פני המים.

6 כאשר חתיכות הדלעת טיפה מתרככות מוסיפים את חלב הקוקוס ואגוז המוסקט ומערבבים.

7 כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם לרוטב, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים להתבשל עוד כ-2 דקות על אש קטנה.

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!