פסטה אלפרדו כרובית
ספר הכרובית של עז תלם מלווה אותנו כבר כמה שנים טובות, אבל עכשיו, למראה ראשי הכרובית הלבנים והיפים שמתבוננים בנו אצל הירקן ואפילו במדפי הסופר, זה זמן מושלם להיזכר בו ובכמה הברקות שהוא לימד אותנו
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 כרובית בינונית
30 גרם חמאה
מלח, לפי הטעם
לפסטה ולהגשה:
חצי חבילת פסטה שאוהבים - למשל לינגוויני או ספגטי מחיטה מלאה
10-12 גבעולי עירית או עירית שום (או 3-4 גבעולי בצל ירוק)
40 גרם גבינת פרמזן
פלפל שחור גרוס, בנדיבות
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: חותכים את הכרובית לתפרחות ושמים אותן בסיר קטן עם מים עד לגובה התפרחות מעל להבה בינונית. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 15-18 דקות (עדיין על להבה בינונית), עד שהכרובית רכה לגמרי. מוציאים חצי ממי הבישול ושומרים בצד.
2 טוחנים את הכרובית לקרם חלק בעזרת בלנדר ידני (אם צריך מחזירים פנימה מעט ממי הבישול). את מי הבישול הנותרים שומרים להמשך.
4 חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים לסיר וממשיכים לטחון עוד 30 שניות (זה השלב בו הרוטב הופך להיות חלק במיוחד). סמיכות הרוטב צריכה להיות כמו של שמנת מתוקה. מתבלים את הרוטב במלח לפי הטעם.
5 מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן בסיר עם מים מומלחים בנדיבות.
6 בינתיים קוצצים היטב את העירית ומגרדים את הפרמזן בפומפייה או קולפים בעזרת קולפן לפרוסות דקיקות.
7 מעבירים מחצית מרוטב הכרובית לסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
8 מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת רוב העירית הקצוצה. אם נראה שחסר רוטב והפסטה מעט יבשה, מוסיפים עוד מהכרובית הטחונה ו/או ממי הבישול של הפסטה. מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה מעל להבה גבוהה עד שהפסטה מגיעה לרמת אל דנטה והיא עטופה ברוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מלח ופלפל אם צריך.
9 מעבירים את הפסטה לצלחות הגשה ומעטרים בעוד עירית קצוצה ובגבינת פרמז'ן מגוררת.
10 אם נשאר מהרוטב ניתן לחמם אותו ולהגיש כמרק (תוסיפו עוד מים במידת הצורך) או להכין איתו עוד פסטה.
אם עדיין אין לכם את ספר הכרובית, זה הזמן לרכוש אותו
הערות:
** אפשר (ואפילו מומלץ) להוסיף לסיר עם התפרחות 5-6 שיני שום (בתחילת הבישול) על מנת לקבל קרם כרובית עם טעמי שום.
** כדי להכין רוטב פרווה משמיטים את הפרמזן ומוסיפים 3 כפות שמן קוקוס או שליש כוס קרם קוקוס במקום החמאה.
** אפשר להוסיף עוד 20-30 גרם חמאה אם אתם חפצים ברוטב חמאתי יותר.