צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת פסטה לילדים

מתכון למאפה פסטה עם רוטב עגבניות וגבינה שמזכיר לזניה. הילדים ישתגעו על זה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 28/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפשטידה:

250 גרם פסטה מלאה מסוג פנה

3 ביצים

1 גביע קוטג'

1/4 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא

1/2 (1/4 + 1/4) כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח ופלפל

לרוטב:

5 עגבניות

1 כף שמן זית

2 בצלים חתוכים

1 שם שום כתושה

1/2 כפית בזיליקום יבש

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: חולטים קלות את העגבניות במים רותחים, מקלפים, מוציאים את הגרעינים וחותכים את בשר העגבנייה לקוביות.

2 מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את העגבניות, השום והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 3-5 דקות.

3 בסיר עם מים רותחים מומלחים קלות מבשלים את הפסטה עד שהיא אל דנטה. מסננים היטב.

4 טורפים את הביצים בקערה גדולה ומערבבים עם הקוטג'. מוסיפים את הקמח, 1/4 כוס פרמזן, הפסטה והרוטב, מתבלים ומערבבים.

5 יוצקים לתבנית משומנת קלות, מפזרים מעל עוד 1/4 כוס פרמזן מגוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך כ-25 דקות, או עד שמזהיב מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!