פסטה ביתית בשמנת וסלמון
אם חשבתם שלהכין פסטה טרייה אמיתית זו טירחה גדולה, אז זהו שלא! בואו ללמוד איך עושים את זה מושלם בחצי שעה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק
250 גרם קמח דורום
2 וחצי ביצים
כוס מים
לרוטב
מעט שמן זית
3 שיני שום קצוצות
250 גרם שמנת 30 אחוז
מלח ופלפל לפי הטעם
250 גרם סלמון טרי
חצי כוס קוניאק
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה:
1 מערבבים ביחד את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
2 מחממים סיר עם שמן זית, מכניסים את השום ומיד אחריו את השמנת. מבשלים כמה דקות נוספות תוך ערבוב עד לצמצום הרוטב. נזהרים מהרתחה.
3 מוסיפים כף קוניאק, ממליחים ומפלפלים.
4 חותכים את הסלמון לקוביות. מחממים מחבת עם שמן זית וקצת שום, מוסיפים את הסלמון ומטגנים כמה שניות מכל צד. מוסיפים רבע כוס קוניאק ומדליקים, כדי ליצור פלמבה.
5 הפסטה: מרדדים את הבצק (אפשר במכונת פסטה) מספר פעמים כדי שיהיה דק, יוצרים פסטה באיזו צורה שרוצים ותולים לייבוש. מבשלים 2-4 דקות ומוסיפים כפית מלח. מסננים ומערבבים עם הרוטב ומוסיפים את הסלמון הצרוב. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות)
אנרגיה | 1267 קלוריות |
חלבונים | 56 גרם |
פחמימות | 101 גרם |
שומנים | 65 גרם |