תמונת AVI׃ mako

פסטה ביתית בשמנת וסלמון

אם חשבתם שלהכין פסטה טרייה אמיתית זו טירחה גדולה, אז זהו שלא! בואו ללמוד איך עושים את זה מושלם בחצי שעה

רבקה סיידה | מאסטר שף | פורסם 27/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק

250 גרם קמח דורום

2 וחצי ביצים

כוס מים

 

לרוטב

מעט שמן זית

3 שיני שום קצוצות

250 גרם שמנת 30 אחוז

מלח ופלפל לפי הטעם

250 גרם סלמון טרי

חצי כוס קוניאק

עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים ביחד את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

2 מחממים סיר עם שמן זית, מכניסים את השום ומיד אחריו את השמנת. מבשלים כמה דקות נוספות תוך ערבוב עד לצמצום הרוטב. נזהרים מהרתחה.

3 מוסיפים כף קוניאק, ממליחים ומפלפלים.

4 חותכים את הסלמון לקוביות. מחממים מחבת עם שמן זית וקצת שום, מוסיפים את הסלמון ומטגנים כמה שניות מכל צד. מוסיפים רבע כוס קוניאק ומדליקים, כדי ליצור פלמבה.

5 הפסטה: מרדדים את הבצק  (אפשר במכונת פסטה) מספר פעמים כדי שיהיה דק, יוצרים פסטה באיזו צורה שרוצים ותולים לייבוש. מבשלים 2-4 דקות ומוסיפים כפית מלח. מסננים ומערבבים עם הרוטב ומוסיפים את הסלמון הצרוב. בתיאבון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות)

אנרגיה1267 קלוריות
חלבונים56 גרם
פחמימות101 גרם
שומנים65 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה