צילום׃ מסעדת אדמה
ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות וזיתים
פסטה ברוטב שמן זית משובח בשילוב טעמים דומיננטים של זיתים, פלפל חריף ועגבניות מיובשות
דגנית אזולאי | מסעדת ADAMA
| פורסם 26/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם (1 חבילה) ספגטי פטוצ'יני
⅓ כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות דק
פלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ
10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (יש לסנן)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
חצאי זיתים
גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה עד דרגת "אל דנטה" (עד שהפסטה קצת קשה ומוצקה ולא רכה ו"עיסתית").
2 מסננים את המים ומחזירים את הפסטה לסיר הריק.
3 מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום והפלפלים החריפים (לפי הטעם) ומקפיצים בשמן.
4 מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת ולאחריהן את העגבניות המיובשות והזיתים. מערבבים.
5 כאשר הרוטב מוכן מוסיפים אותו לסיר עם הפסטה, ומבשלים במשך 3-2 דקות נוספות. מומלץ להגיש חם לשולחן, בתוספת גבינת פרמזן מגורדת מעל.