צילום׃ istockphoto

ניוקי ערמונים, פרמז'ן ריג'יאנו ואפוני שלג

כופתאות תפוחי אדמה רכות ונימוחות ברוטב חגיגי במיוחד

יובל בן נריה | יום חדש | פורסם 11/02/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

640 גרם ניוקי מבושל ( ראו מתכון לניוקי )

10גרם חמאה

150 מ"ל ציר ירקות\ציר עוף\מים

20 תרמילי אפונת שלג ללא העוקץ\ראש

100 גרם ערמונים חתוכים גס

2 עלי מרווה

50 גר' קולפניות פרמז'ן

כפית שמן כמהין לבנות

מעט מלח

לניוקי

2.5 קילו תפו"א עדיף מסוג דזירה

1 קילו מלח גס

2 חלמונים

25 גרם מלח דק

250 גרם קמח פסטה מסוג "00"

אופן ההכנה:

1 במחבת גדולה מניחים את החמאה והמרווה ומתחילים לחמם את המחבת.

2 מוסיפים את הניוקי, ערמונים ואפונת השלג ומערבבים למשך כחצי דקה.

3 מוסיפים את הציר ומעט מלח.

4 מערבבים בעזרת כף עד לקבלת רוטב הומוגני וסמיך.

5 מניחים בצלחות, מוסיפים מעט שמן כמהין על כל מנה וקולפניות פרמז'ן.

להכנת הניוקי

1  על מגש אפייה מפזרים שכבה של 2 ס"מ מלח גס ומניחים את תפוחי האדמה. אופים בחום גבוהה 240 מעלות כשעה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה ומניחים על מגש אפייה נוסף ומחזירים לתנור שמכוון ל-120 מעלות לכעשרים דקות על מנת ליבש מעט את התוכן.

 2 בעוד שהתוכן חם מעבירים דרך מסננת ומניחים להתקרר. בעזרת קלף מעבדים את תוכן תפו"א, קמח, מלח והחלמונים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

3 מחלקים לכדורים קטנים לשים בידים מעט ומשתמשים באצבעות ליצור "נחש" ארוך מכל כדור.

4 בעזרת הקלף חותכים את ה"נחש" לקוביות קטנות אחידות.

5 ניתן לשמור את הניוקי על משטח מקומח כשעה לפני חליטה או לחלוט במים רותחים ולקרר במי קרח.