רביולי גבינות ברוטב עגבניות
כיסוני פסטה במילוי פשוט של ריקוטה, פטה ופרמזן
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק:
250 גרם קמח לחם
225 גרם חלמונים
רבע כפית מלח
כף שמן זית
למלית:
גביע ריקוטה
גביע פטה עזים
רבע כוס פרמזן
2 כפות שמן זית
לרוטב:
שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3-4 עגבניות יפות חתוכות לקוביות קטנות
רבע כוס פרמזן
מעט רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
1 לבצק הפסטה: מערבבים במעבד מזון את הקמח, החלמונים, המלח ושמן הזית לפי הסדר עד לתערובת אחידה ומעבירים למקרר עד שהמילוי מוכן.
2 למילוי: מערבבים את הריקוטה, הפטה והפרמזן בקערה גדולה לפי הסדר עם שמן הזית.
3 לרביולי: מרדדים במכונת פסטה את הבצק לעובי של שני שליש מילימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
4 מכניסים את המילוי לשק זילוף ומזלפים מהמילוי למרכז עיגול הבצק. סוגרים את שולי הבצק ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומעט מלח לבישול של דקה-שתיים, לא יותר.
5 לרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות, הפרמזן, הרסק, הבזיליקום, המלח והמים ומבשלים לצמצום.
6 להגשה: שופכים מעט רוטב לצלחת, עליו מניחים 5 רביולי ועליהם עוד קצת רוטב. מפזרים פרמזן מגורר מעל ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!