תמונת AVI׃ mako

רביולי גבינות ברוטב עגבניות

כיסוני פסטה במילוי פשוט של ריקוטה, פטה ופרמזן

ירדן חמו | מאסטר שף | פורסם 27/04/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

250 גרם קמח לחם

225 גרם חלמונים

רבע כפית מלח

כף שמן זית

למלית:

גביע ריקוטה

גביע פטה עזים

רבע כוס פרמזן

2 כפות שמן זית

לרוטב:

שמן זית

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

3-4 עגבניות יפות חתוכות לקוביות קטנות

רבע כוס פרמזן

מעט רסק עגבניות

חופן עלי בזיליקום

חצי כפית מלח

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 לבצק הפסטה: מערבבים במעבד מזון את הקמח, החלמונים, המלח ושמן הזית לפי הסדר עד לתערובת אחידה ומעבירים למקרר עד שהמילוי מוכן.

2 למילוי: מערבבים את הריקוטה, הפטה והפרמזן בקערה גדולה לפי הסדר עם שמן הזית.

3 לרביולי: מרדדים במכונת פסטה את הבצק לעובי של שני שליש מילימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.

4 מכניסים את המילוי לשק זילוף ומזלפים מהמילוי למרכז עיגול הבצק. סוגרים את שולי הבצק ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומעט מלח לבישול של דקה-שתיים, לא יותר.

5 לרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות, הפרמזן, הרסק, הבזיליקום, המלח והמים ומבשלים לצמצום.

6 להגשה: שופכים מעט רוטב לצלחת, עליו מניחים 5 רביולי ועליהם עוד קצת רוטב. מפזרים פרמזן מגורר מעל ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!