צילום׃ איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

ספגטי סלק ועשבי תיבול

מתכון פשוט ויפהפה שהאורחים לא יאמינו כמה מעט זמן לקח לכם להכין. ספגטי לעולם ורוד יותר

הילה אלפרט | יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הסלק המופיע במתכון אפוי בתנור כשהוא עטוף ברדיד אלומיניום - 200 מעלות, שעה וחצי והוא אמור להיות רך. האפייה תוציא ממנו הרבה יותר טעם מבישול.

 

מרכיבים :

500 גרם ספגטי
כ־30 עלים צעירים של בזיליקום
30 גרם צנוברים
30 גרם אגוזי מלך
½ כוס שמן זית
1 ראש סלק אפוי ברדיד אלומיניום
1 שן שום
מלח לפי הטעם
70 גרם גבינת צאן קשה, עדיף פקורינו, מגוררת דק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מכניסים את כל החומרים, למעט המלח וגבינת הצאן, למעבד מזון. מעבדים קצרות - לוחצים ומרפים, כדי שלא תתקבל משחה. ממשיכים בפעולה עד שכל החומרים קצוצים היטב. טועמים וממליחים במידת הצורך.

2 מסננים את הפסטה בלי לנער ומעבירים לקערה. מחממים מחבת גדולה, יוצקים לתוכה את תערובת הסלק ומחממים על אש בינונית במשך כ־2 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!