רביולי תפוחי אדמה עטוף פרוסות אנטריקוט

כיסוני תפוחי אדמה במילוי רצועות אנטריקוט ובזיגוג רוטב יין סמיך עם גוון שוקולדי

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 11/11/10 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

100 גרם תפוחי אדמה

30 גרם חמאה

30 גרם שמנת מתוקה

דלעת

בצל

גזר

פלפל חריף

אנטריקוט

שמן זית

יין

שוקולד

אופן ההכנה:

להכנת הפירה: 1 מקלפים תפוח אדמה וחותכים אותו ל-4 קוביות. 2. מכניסים לסיר ליטר מים, ממליחים, מכסים ומביאים לרתיחה. מניחים את חתיכות תפוח האדמה בפנים, ומבשלים כ-15-25 דקות. בודקים עם מזלג, ברגע שתפוח האדמה נעשה רך ונבקע בתוך המים מעבירים למסננת. 3. נותנים לאדים לייבש מעט את תפוח האדמה על המסננת, מעבירים לצלחת ומועכים עם מזלג. 4. אל תוך סיר אידוי כפול מעבירים את מחית תפוח האדמה, מוסיפים חמאה (בהתאם למסת תפוח האדמה, שאותו שוקלים קודם לכן), מוסיפים את השמנת ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת מסה חלקה. 5. מסננים דרך מסננת שינוע באמצעות כף העץ (מגרדים את המחית על המסננת), מעבירים לקערה ומניחים בצד.

להכנת הרוטב: 1 שמים במחבת קוביות דלעת, בצל, גזר, 2 עיגולי פלפל חריף וחתיכות קטנות ודקות של בשר אנטרקוט, ומאדים בשמן זית, עד שנעשים זהובים ומבריקים. 2. מעלים את האש ומוזגים למחבת מעט מהיין (על מנת לנקות את הקרמל שנוצר מהירקות במחבת), מוסיפים מעט מים לכיסוי המוצקים, מניחים פלפל, מורידים באמצעות סכין רצועה דקה של קליפת לימון ורצועה דקה של קליפת תפוז, חותכים אותן לשערות דקיקות ומוסיפים גם אותן למחבת. מצמצמים על אש בינונית 20-25 דקות. 3. כשהציר סמיך מסננים אותו דרך מסננת שינוע למחבת חדשה. מוסיפים 3-4 קוביות שוקולד ומצמצמים על אש גבוהה כדי שהשוקולד לא יישבר. מסננים שוב דרך מסננת שינוע ומניחים על צלחת הגשה.

להכנת הרביולי: 1 באמצעות סכין חדה, חותכים מנתח האנטרקוט 2-3 פרוסות דקות ככל האפשר. 2. לוקחים 2 דפי צלופן. מניחים אחד מהם על קרש חיתוך ומניחים עליו את פרוסות האנטרקוט הדקות. 3. כותשים מעט פלפל שחור, מוסיפים מעט משערות קליפות הלימון והתפוז שנותרו ממה שחתכנו קודם, 2 עיגולים של פלפל חריף, ומפזרים הכל על פני רצועות האנטרקוט שעל הצלופן. מזליפים מעט שמן זית ומכסים עם נייר הצלופן השני. 4. באמצעות פטיש שניצלים דופקים על הצלופן ומשטחים את הבשר לעלה דקיק שעוביו כעובי הצלופן. את העלים חותכים לאצבעות. כעת ממלאים באמצעות כפית את אצבעות האנטריקוט בפירה ששמנו בצד. יוצרים שישייה של רביולי. 5. במחבת שטוחה מניחים מעט שמן זית ומזהיבים את הרביולי משני צדדיהם – עניין של שניות, לא יותר! 6. כעת מניחים את הרביולי המוכנים על צלחת ההגשה שעליה מצוי הרוטב. מתקבלת מנה אדומה וכהה ועל כן שוברים את האדום באמצעות כפית קטנה של שמנת מתוקה, אותה מוזגים ככתם אחד על המנה. לא מערבבים! 7. ניתן להוסיף מעט גרידת לימון או תפוז.