צילום׃ צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד

פסטיצ'יו גבינות וכרישה

גבינות טובות, פסטה, יוגורט, בצל ירוק, כרישה ותבלינים. כבר כשראינו את הרשימה הזאת הבנו שזה הולך לצאת פצצה. פחות מחצי שעה אחר כך גילינו שצדקנו, וגם היה לנו מה זה טעים. בקיצור: הצלחה

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 09/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פירושה המקורי של המילה pasticcio הוא פאי, אבל באיטלקית מדוברת היא קיבלה עם הזמן משמעות נוספת: בלגן. שתי המשמעויות חוברות יחד במאפה הפסטה שלפניכם: הכנתו פשוטה ומהירה, אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות. כאן ערבבנו גבינת עיזים וקשקבל. מעט יוגורט מוסיף עסיסיות למאפה. 

מרכיבים :

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

‏300 גרם פסטה חלולה (קונכיות, צדפים או פנה)

4 כפות שמן זית

2 ביצים גדולות

200 גרם קאשקבלו מגוררת גס

1 גליל (180 גרם) גבינת עזים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

4 כפות (180 גרם) יוגורט כבשים

3 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוסים לעיגולים דקים

1 גבעול כרישה קצוץ גס (החלק הלבן והירוק)

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.

2 מביאים לרתיחה מי ברז עם מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה, מבשלים דקה פחות ממה שמצוין על האריזה ומסננים. יוצקים על הפסטה 2 כפות שמן זית ומערבבים כדי שלא תידבק.

3 מחממים מחבת גדולה עם שתי כפות שמן זית על להבה בינונית, ומאדים את הכרישה 8-6 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהיא רכה.

4 טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, יוגורט, בצל ירוק ואת הכרישה ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

5 מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני השטח. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים כף שמן זית.

6 אופים 45-40 דקות עד שהפסטיצ'יו זהוב ויציב.

*אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים מכוסה עד שלושה ימים במקרר. להגשה: מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

>> והנה עוד ים של מתכונים לשבועות