פסטה ברוטב שמנת וארטישוק
מנת פסטה עשירה ומיוחדת, מלאה בטעמים שמשתלבים יחד נהדר. אם אתם רוצים, אפשר לוותר על השמנת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המנה תעבוד טוב גם בלי השמנת - פשוט להקפיץ את הירקות לפני ההוספה אל הפסטה. אבל בשום אופן אל תוותרו על הגבינה, שמוסיפה כל כך הרבה טעם למנה. את לבבות הארטישוק אפשר להמיר בארטישוק א לה רומנה, שנמכר בסופרים הגדולים בצנצנת מאיטליה, אבל ממש לא חובה. תחתיות ארטישוק מופשרות (ואפילו משומרות) יעשו יופי של עבודה.
מרכיבים :
1 בצל חתוך לרצועות
400 גרם אפונה עדינה
3 שיני שום קצוצות
5 תחתיות ארטישוק (אפשר לקנות קפוא, אבל חשוב שיהיה מאיכות טובה), חתוכות לרבעים
1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (אפשר גם 15% שומן)
חופן של עלי בזיליקום טריים
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
1 חבילת של פסטה (מכל סוג שאוהבים)
100 גרם בולגרית או מוצרלה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל במחבת כ-3 דקות. מוסיפים את האפונה העדינה ומערבבים כ-2 דקות.
2 מוסיפים את השום לדקה נוספת ואז מוסיפים - ארטישוקים, שמנת, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מפזרים את עלי הבזיליקום מעל.
3 במקביל, מרתיחים מים לפסטה ומבשלים אותה על פי הוראות היצרן שעל האריזה.
4 מסננים את הפסטה ויוצקים מעליה את הרוטב. לפני ההגשה מפזרים בולגרית או מוצרלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!