צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

ראגו עדשים טבעוני

גם אם אתם רגילים לבשר בבולונז שלכם, תקשיבו לנו ותנו צ'אנס לראגו הזה, על טהרת העדשים השחורות. אחרי בישול של שעה וחצי, האמינו לנו, כלום לא יכול להשתבש

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 07/06/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חבילת פסטה, מבושלת לפי הוראות יצרן

4 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ דק

5 שיני שום, פרוסות

גזר, קצוץ דק

3 ענפי סלרי, קצוצים דק

5 עגבניות בשלות, קצוצות

250 גרם עגבניות מרוסקות

רבע כוס יין אדום (אופציונלי)

כוס וחצי מים או ציר ירקות

5 גבעולי תימין

חופן עלי בזיליקום

כף מלח

פלפל שחור גרוס

קורט קינמון

כוס וחצי עדשים שחורות

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

2 מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד שתי דקות.

3 מוסיפים את העגבניות הטריות והמרוסקות, היין, המים, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את העדשים. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

5 מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עד שהרוטב סמיך והעדשים רכות.

6 מגישים על הפסטה.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!