צילום׃  יחסי ציבור

ניוקי בורגניון ביין קברנה סוביניון

תבשיל עשיר של בשר וירקות שורש בליווי ניוקי תפוחי אדמה

חיים כהן ודן קרטלה | | פורסם 21/04/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 נתח פולקה (פלש פילה), נקי וחתוך לקוביות גדולות (4 ס"מ X 4 ס"מ)

10 בצלי שאלוט קלופים

4 גזרים גדולים חתוכים גס

4 ראשי שומר נקיים ופרוסים לרבעים

10 שיני שום

5 גבעולי סלרי שטופים (ללא עלים), חתוכים גס

2 – 3 גבעולי רוזמרין

2 ליטר ציר בקר

1 בקבוק יין גולן קברנה סוביניון

3 כפות סוכר

2 כפות מלח גס

2 כפות פלפל גרוס

לניוקי

1 קג' תפוח אדמה מקולף ומבושל

2 חלמונים

מלח

קמח

אופן ההכנה:

1 בסיר כבד, על אש גבוהה, מטגנים את הבשר מכל הצדדים ומוציאים. 

2 מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עד שהם מתחילים לקבל צבע זהוב. 

3 מחזירים את הבשר ומוסיפים את היין. מביאים את היין לרתיחה, מוסיפים ציר בקר, מלח, פלפל, סוכר ורוזמרין. 

4 מבשלים כ–5 דקות, מכסים בנייר כסף, מעבירים לתנור ב-180 מעלות למשך כשעתיים. 

5 מוציאים מהתנור, טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.

להכנת הניוקי:

1 לאחר בישול תפוח האדמה מרסקים כמו פירה ומייבשים  בתוך הסיר מעל להבת גז עד לאיבוד רב הנוזלים.

2 מוסיפים 2 חלמונים ומלח. מוסיפים קמח ולשים עד קבלת בצק רך אך לא דביק. יוצרים נקניקים ארוכים ולחותכים לניוקי בגודל 2 – 3 ס"מ.

3 מבשלים בסיר עם מי מלח עד שהניוקי צפים, מוציאים עם כף מחוררת. ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית, עד לקבלת גוון זהוב.

4 להגשה שמים מצקת או שתיים מהתבשיל ומפזרים מעל את הניוקי.

באדיבות פסטיבל ירדן וינטאג' 2010, פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה (28-29 באפריל, יקבי רמת הגולן).