קונקיליה בגבינות
פסטה קונקיליה מלאה גבינות מעולות עם עשבי תיבול. חלום נימוח בכל ביס
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1 שקית פסטה מסוג קונקיליה מבושלת אל-דנטה לפי הוראות יצרן
1 בצל לבן קצוץ דק
300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
100 גרם פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים חמים, פרוסות וקצוצות דק
3 עלי מרווה
מלח
פלפל
4 ביצים
גבינת פרמזן
2 מיכלי שמנת מתוקה
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת עיזים
פירורי לחם
שמן זית
שליש כוס יין לבן
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס עשבי תיבול קצוצים דק: עירית, פטרוזיליה, שמיר, נענע (ניתן להוסיף גם בזיליקום)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. מקררים במי קרח.
2 לאחר שהפסטה מתקררת, מסדרים על תבנית עם נייר פרגמנט כשהצד הפתוח של הקונקיליות כלפי מעלה.
להכנת המילוי:
3 מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים פנימה את הבצל. מאדים עד שהבצל הופך שקוף.
4 מוסיפים את הפטריות והמרווה, ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד שהפטריות מעט מזהיבות.
5 מעבירים לקערה יחד עם הביצים, פרמזן, מיכל אחד של שמנת מתוקה, ריקוטה וגבינת עיזים. מערבבים היטב ומעבירים לשק זילוף.
6 ממלאים את הקונקיליות. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים מעט שמן זית מעל הכל.
7 לתבנית יוצקים את היין הלבן, מיכל שמנת מתוקה והחמאה החתוכה לקוביות.
8 מכניסים לתנור לחום 180 מעלות עד שפירורי הלחם מזהיבים. כ-15 דקות.
9 מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את עשבי התיבול הטריים.