פסטה ביתית ירוקה בלי מכונה
תתחילו לגלגל - כי את הפסטה הביתית המדליקה הזו מכינים בידיים. כן כן, הבנתם נכון, למדנו משי-לי איך מכינים פסטה מעולה בלי מכונת פסטה. זול, פשוט, טעים ולא פחות מזה - מגניב אש
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, פרוסות דק
5 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
לפסטה:
2 כוסות + כף גדושה (300 גרם) קמח רגיל
200 גרם עלי תרד טריים, ללא הגבעולים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב במחבת חמה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך כדי בחישה. טועמים ומתקנים תיבול.
2 מכינים את הפסטה: מערבלים במעבד מזון עם להב מתכת קמח, תרד ומלח במשך 3-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק בצבע ירוק.
3 מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
4 מגלגלים כמות קטנה של בצק (כחצי כפית) לרצועת ספגטי דקה, מניחים את הרצועה בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מומלץ להניח את רצועות הספגטי זו ליד זו ולא אחת על השנייה, כדי שלא יידבקו.
5 מבשלים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה כ-5 דקות, לדרגת אל דנטה. ייתכן שתרצו לבשל את הפסטה כמה דקות נוספות, במיוחד אם היא התייבשה מעט בתהליך ההכנה.
6 כשהפסטה מוכנה, מעבירים עם מלקחיים למחבת עם הרוטב ומערבבים.