פסטה שחורה ברוטב שמנת, פטריות ותרד
אין כמו החיבור שבין שחור ולבן...ולכן אין כמו פסטה שחורה המונחת על צלחת לבנה ומעלה רוטב שמנת עם פטריות שמפיניון, תרד, קרעי מוצרלה ופרמזן מגורד...ולא לשכוח כוס יין לבן ליד...Buon appetito
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
חבילה של 500 גר' פסטה שחורה
2 שמנת לבישול
500 גר' פטריות טריות (ניתן לשלב בין סוגים שונים) חתוכות
500 גר' עלי תרד טריים
100 גר' מוצרלה איכותית
בצל גדול קצוץ גס
שן שום כתושה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
מעט אגוז מוסקט
פרמזן איכותי ואמיתי (חשוב מאוד שיהיה אמיתי)
3 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
מניחים על הכיריים סיר עם מים ומעט מלח לבישול הפסטה ומביאים לרתיחה, בינתיים, בסיר סוטאג' שמים שמן זית ומטגנים את הבצל כ 10 דק', מוסיפים שום ואת הפטריות ומבשלים עד לאידוי הנוזלים הניגרים מהפטריות, מוסיפים את התרד ומבשלים עד לאידוי הנוזלים הניגרים מהתרד, מוסיפים את השמנת, מלח, פלפל שחור ומגרדים מעט אגוז מוסקט (ממש מעט), ומבשלים כ 6 דקות, בינתיים, מכניסים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים עד למצב אל-דנטה מוציאים למסננת.
מניחים בצלחת לבנה גדולה פסטה, עליה מוזגים בנדיבות מהרוטב, קורעים חתיכות קטנות של מוצרלה טריה ומגרדים פרמזן...