צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות שעועית מאש וחיטה ברוטב עגבניות

גם לצמחונים מגיעה ארוחה מלאה הכוללת מנה עיקרית עם תוספת, והקציצות האלה מושלמות בתפקיד החלבון המוביל. הן מרגישות ממש כמו עוף, ממלאות – והכי חשוב, טעימות מאוד

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 24/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 צמחונים לא צריכים מנות עיקריות. אין להם בעיה לאכול "ארוחת תוספות", כל עוד היא מגוונת ומזינה. אבל מי שרגיל לאכול בשר והופך להיות צמחוני מחפש הרבה פעמים תחליף למנה העיקרית: מנת חלבון עשירה שלצידה תוגש תוספת, ורק אז יוכל לקרוא לארוחה "ארוחה".

 

הנה מתכון לקציצות צמחוניות ברוטב, שעושים כמעט באותו האופן בו מכינים קציצות עוף או בשר. במקום בשר אני משתמשת בשילוב של דגן וקטניות כדי להגיע לחלבון מלא, מוסיפה ביצה, בצל ועשבי תיבול ומבשלת ברוטב עגבניות אדום. המרקם ה"לעיס" (CHEWY) של החיטה נותן ממש תחושה שאלה הן קציצות עוף. מגישים אותן על מצע של אורז - והנה לכם מנה עיקרית צמחונית טעימה ומספקת.

מרכיבים (5 מנות):

לקציצות:

1/2 כוס חיטה שהושרתה ללילה
1/2 כוס שעועית מאש שהושרתה ללילה
חופן עלי פטרוזיליה
1 בצל סגול
1 כף טחינה
1 ביצה L
1 כפית מלאה מלח
פלפל
חצי כפית כמון

לרוטב:

100 גרם רסק עגבניות
4 כוסות מים
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
כפית מלאה של מלח
פלפל
4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את החיטה המסוננת בסיר קטן עם 2 כוסות מים כ-20 דקות, עד שהיא "אל דנטה". מסננים.

2 מסננים את המאש שהושרה.

3 מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת מרקם עיסתי (אבל לא חלק ואחיד). משהים 20 דקות במקרר.

4 בסיר גדול מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב ומנמיכים מעט את האש.

 

5 בידיים רטובות צרים קציצות ומניחים בתוך הרוטב המבעבע בעדינות. כשכל הקציצות בפנים מכסים ומבשלים כ-30 דקות.

 

מומלץ להגיש על מצע של אורז בשמתי מלא.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט עדשים שחורות, אפרסמון וסלרי