צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פסטה פוטנסקה

פסטה זריזה עם רוטב עגבניות תמים למראה, שמסתיר בחובו עושר טעמים של ים וחופשה

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 05/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

50 גרם אנשובי

2 עגבניות בינוניות

2 שיני שום

250 גרם פסטה מכל סוג

מלח, פלפל, סוכר

מעט שמן לטיגון

מים

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים בסיר גדול.

2 בינתיים קוצצים את העגבניות לקוביות בינוניות ואת השום לפרוסות, ומחממים שמן במחבת גדולה (כזו שיכולה להכיל את כל המנה).

3 מטגנים את האנשובי מספר דקות עד שהוא מאבד לחלוטין את הצורה שלו. זהירות, מדי פעם הדג עשוי להתיז שמן.

4 מוסיפים את השום למחבת, מטגנים יחד דקה ומכניסים גם את העגבניות. בשלב הזה המים בסיר אמורים כבר לרתוח – מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5 מתבלים את הרוטב, מוסיפים בין חצי כוס לכוס מים ומבשלים עד שהעגבניות מתמוססות לכדי רוטב אחיד.

6 מסננים את הפסטה, מעבירים למחבת ומערבבים עד שהפסטה כולה מצופה בשכבה אחידה של רוטב. מגישים מיד.