תמונת AVI׃ none
שפצלה מושחם בשמן זית ופטרוזיליה
אטריות בצק מדרום גרמניה בטעם מעודן שהולך עם כל ארוחה
אסי לוי | מסעדת ויינברג
| פורסם 10/02/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
3.5 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס + 1 כף מים
עוד 2 כפיות מלח (למי הבישול)
מעט שמן זית
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת המערבל את הקמח, הביצים והמלח ומערבלים במהירות בינונית דקה-שתיים, עד שמתקבלת עיסה אחידה ללא גושים. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה ויוצקים בהדרגה את המים. מפסיקים את פעולת המכשיר ומערבבים ידנית עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.
2 מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים ומוסיפים את שתי כפיות המלח. מניחים מעל לסיר מסננת עם חורים רחבים.
3 ממלאים מצקת בעיסה, יוצקים אותה לאט לתוך המסננת, ובעזרת מרית רכה דוחסים כך שתיטוף לתוך המים. מבשלים כדקה, עד שהבצקניות צפות. מוציאים למסננת ושוטפים קלות במים קרים.
4 מחממים שמן זית במחבת כבדה, מוסיפים כמות קטנה של שפצלה בכל פעם ומטגנים עד השחמה.
5 בוזקים פטרוזיליה קצוצה דק ומערבבים.