תמונת AVI׃ mako

לזניית בטטה ותרד

לזניה עשירה עם בטטות, תרד ורוטב בשמל סמיך. מנה שאי אפשר לעמוד בפניה

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 12/11/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעלי הלזניה:

200 גרם קמח פסטה

2 ביצים

מלח לפי הטעם

למילוי:

200 גרם תרד טרי

5 בטטות בינוניות

חצי כפית מלח גס

בצל גדול

שמן זית לטיגון

לרוטב בשמל:

חצי ליטר חלב

עלה דפנה

בצל קטן קלוף וחצוי

פלפל אנגלי

50 גרם חמאה

50 גרם קמח

מלח לפי הטעם

אגוז מוסקט

חבילת שמנת מתוקה לבישול

תימין לפי הטעם

200 גרם מוצרלה, מגוררת

אופן ההכנה:

1 מניחים נייר אפייה על תבנית, מפזרים עליו מלח גס, מניחים את הבטטות ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להתרככות הבטטות (40-60 דקות לערך).

2 קוצצים את הבצל הגדול ומטגנים בשמן זית עד שהבצל שקוף ורך, (לא שזוף).

3 מכינים את עלי הלזניה: מניחים בקערה קמח, ביצים ומלח ולשים לבצק אחיד, בערך 8 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לרבע שעה.

4 מרתיחים מים בסיר גדול ומכינים קערה עם מי קרח. כשהמים רותחים ממליחים אותם ומכניסים פנימה את התרד לחליטה קצרה של כמה שניות, ומוציאים מיד בעזרת כף מחוררת הישר למי הקרח להפסקת תהליך הבישול.

5 מכינים רוטב בשמל: מרתיחים חלב בסיר קטן ומוסיפים עלה דפנה, בצל קטן חצוי, מספר גרגרי פלפל אנגלי ומביאים יחד להרתחה. מצננים. בסיר אחר ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית מספר דקות. מורידים מהאש ברגע שמזהים התחלה של שיזוף קל. מצננים מספר דקות. מחזירים לאש ומוסיפים בהדרגה דרך מסננת את החלב המתובל תוך ערבוב מתמיד במטרפה. מביאים לרתיחה של כ-5 דקות על אשר קטנה. מתבלים במלח ואגוז מוסקט.

6 מוציאים את הבטטות מהתנור ומרוקנים את תוכנן בעזרת כף. שמים בבלנדר ומוסיפים בצל מטוגן, מלח, פלפל, מעט תימין ושמנת מתוקה. טוחנים יחד בבלנדר עד להתמזגות כל המרכיבים לקרם חלק.

7 את בצק הלזניה מעבירים במכונת פסטה עד לקבל עלים דקים. צריכים להתקבל בערך 12 עלים. חותכים את העלים לגודל התבנית.

8 להרכבת הלזניה: משמנים תבנית בשמן זית ומניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה. מעליה, מפזרים שכבת קרם בטטה מעליה שוב עלי לזניה. מעליה מפזרים את התרד החלוט לשכבה דקה ומכסים ברוטב בשמל. כך חוזרים על התהליך עד השכבה האחרונה שמסתיימת בקרם בטטה ומעליו מוזגים מרוטב הבשמל ומפזרים מוצרלה מגוררת.

9 אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כ-¾ שעה עד להתרככות העלים והזהבת הגבינה. מניחים ללזניה לעמוד מספר דקות להתייצבות לפני החיתוך.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני התכנית