נודלס עם פטריות
מנת נודלס זריזה עם פטריות שימג'י, חלב קוקוס וחמאת בוטנים. ארוחה מהירה, משביעה ואפילו טבעונית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 חבילות (300 גרם) פטריות שימג'י
1-2 כפות שמן שומשום
1 כף שטוחה חמאת בוטנים חלקה
1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס (או מי קוקוס, נוזל קוקוס)
3 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
300 גרם (שקית) נודלס, לא משנה איזה
שומשום קלוי
אופן ההכנה:
1 פטריות השימג'י מגיעות מחוברות אלו לאלו - נפטרים מנקודת החיבור על ידי חיתוך החלק התחתון בסכין. מפרידים את הפטריות אחת מהשנייה ומנקים אותן עם מגבת נייר.
2 במחבת רחבה מחממים כף שמן שומשום. כשהשמן מתחמם מקפיצים את הפטריות כחמש דקות עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים למחברת את מרכיבי הרוטב: חמאת בוטנים, חלב קוקוס, רוטב סויה ופלפל שחור ומערבבים היטב עד שאין יותר גושים של חמאת בוטנים.
3 ברגע שמרכיבי הרוטב מתאחדים, מסירים את המחבת מהאש. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב ומגישים עם מעט שומשום מלמעלה.
* המתכון באדיבות הבלוג אוכל זה טעים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!