נודלס מוקפץ עם ירקות
איטריות ביצים מוקפצות של רות סירקיס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
ירקות
200 גרם פטריות שמפיניון
4 גבעולים פנימיים יפים ועסיסיים של סלרי אמריקאי
2 בצלים ירוקים
1 פלפל אדום מתוק קטן (טינקרבל)
1 פלפל כתום מתוק קטן (טינקרבל)
1 פלפל ירוק מתוק קטן (טינקרבל)
חצי מארז אפונה סינית פרוסה באלכסון
2 כפות שמן קנולה
תיבול
1 כפית שום קצוץ
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
קישוט
1 כפית שומשום
2 כפיות שמן שומשום
גבעולי בצל ירוק חתוכים באלכסון
חופן נבטי חמניות
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר גדול ובו מים מומלחים קלות. כאשר המים רותחים מבשלים את האטריות עד שהן מוכנות, אך לא רכות מדי. מנקזים את מי הבישול דרך מסננת.
2 בינתיים מכינים את הירקות: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. פורסים את גבעולי הסלרי ואת הבצלים הירוקים. חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות דקות וצרות.
3 מחממים את השמן בווק ומוסיפים את השום. בוחשים דקה אחת בלבד כדי לא לתת לו להזהיב. מוסיפים למחבת את הפטריות, הסלרי, הבצל הירוק, הפלפלים והאפונה הסינית. מקפיצים 3 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי ומבשלים עוד 2 דקות.
4 מעבירים את האטריות המנוקזות אל הווק ומטגנים-מקפיצים הכל יחד עוד 3 דקות, תוך ערבוב, עד שהאטריות סופגות את כל הרוטב והרטיבות נעלמת.
5 במחבת יבשה קולים את גרגירי השומשום עד שהם משחימים קלות.
6 מזלפים על האטריות את שמן השומשום וזורים את השומשום הקלוי, גבעולי הבצל ונבטי החמניות. מגישים מיד.