צילום׃ יונתן בלום, יחסי ציבור

נודלס מוקפץ עם ירקות

איטריות ביצים מוקפצות של רות סירקיס

רות סירקיס | "מאסיה באהבה", הוצאת ר. סירקיס | פורסם 26/10/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ירקות

200 גרם פטריות שמפיניון

4 גבעולים פנימיים יפים ועסיסיים של סלרי אמריקאי

2 בצלים ירוקים

1 פלפל אדום מתוק קטן (טינקרבל)

1 פלפל כתום מתוק קטן (טינקרבל)

1 פלפל ירוק מתוק קטן (טינקרבל)

חצי מארז אפונה סינית פרוסה באלכסון

2 כפות שמן קנולה

תיבול

1 כפית שום קצוץ

3 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

קישוט

1 כפית שומשום

2 כפיות שמן שומשום

גבעולי בצל ירוק חתוכים באלכסון

חופן נבטי חמניות

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר גדול ובו מים מומלחים קלות. כאשר המים רותחים מבשלים את האטריות עד שהן מוכנות, אך לא רכות מדי. מנקזים את מי הבישול דרך מסננת.

2 בינתיים מכינים את הירקות: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. פורסים את גבעולי הסלרי ואת הבצלים הירוקים. חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות דקות וצרות.

3 מחממים את השמן בווק ומוסיפים את השום. בוחשים דקה אחת בלבד כדי לא לתת לו להזהיב. מוסיפים למחבת את הפטריות, הסלרי, הבצל הירוק, הפלפלים והאפונה הסינית. מקפיצים 3 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי ומבשלים עוד 2 דקות.

4 מעבירים את האטריות המנוקזות אל הווק ומטגנים-מקפיצים הכל יחד עוד 3 דקות, תוך ערבוב, עד שהאטריות סופגות את כל הרוטב והרטיבות נעלמת.

5 במחבת יבשה קולים את גרגירי השומשום עד שהם משחימים קלות.

6 מזלפים על האטריות את שמן השומשום וזורים את השומשום הקלוי, גבעולי הבצל ונבטי החמניות. מגישים מיד.