צילום׃ מורג ביטן, יחסי ציבור

רביולי קרם אספרגוס

רביולי ביתי במילוי קרמי משגע של פטה, אספרגוס וטעם עדין של ירקות שורש

אילן ויסברוד | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק הרביולי

250 גרם קמח דורום 9

2 ביצים + חלמון

2 כפות מים

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

לקרם האספרגוס

 צרור גבעולי אספרגוס

2 גבעולי סלרי

חצי גבעול כרישה

צרור פטרוזיליה

70 גרם פטה

1 חלמון

שמן זית

מלח ופלפל

לרוטב

שמן זית

פלפל שאטה יבש חתוך

בצל ירוק חתוך לפרוסות

שן שום חתוכה לרצועות

מיץ מרבע לימון

אופן ההכנה:

לבצק:

1 מעבדים הכל במיקסר כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 10 דקות.

לקרם האספרגוס:

2 קוצצים את גבעולי האספרגוס לטבעות באורך 1 ס"מ.

3 קולפים את גבעולי הסלרי וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

4 פורסים את גבעול הכרישה לפרוסות דקות.

5 קוצצים את הפטרוזיליה.

6 במחבת, עם שמן זית חם, שמים את הסלרי והכרישה וממתינים כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את האספרגוס וממתינים לעוד כדקה. מוסיפים 2-3 כפות מים, מכסים וממתינים כ- 5 דקות.

7 מעבירים הכל לבלנדר. מוסיפים את גבינת הפטה, החלמון, הפטרוזיליה, 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל (לפי הטעם) ומערבבים. לאחר מכן מכסים ומצננים מעט במקרר.

8 לאחר שהתערובת התקררה מעט, יוצרים את כיסוני הרביולי ומבשלים אותם כ2 דקות במים רותחים.

לרוטב:

9 מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והפלפל, בצל ירוק, מיץ לימון וכ-3 כפות ממי הבישול של הרביולי.

10 מכניסים את הרביולי למחבת הרוטב לכדקה.

11 מגישים עם מעט פרמזן ושמן זית מעל.