צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט פסטה עם זיתים, עגבניות טריות, עגבניות מיובשות במרינדה וקרעי מוצרלה טרייה

סלט פסטה קליל ומרענן. מנה פשוטה ומשביעה שמתאימה לכל עת

משה בראל | פסטה דלה קזה | פורסם 23/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעגבניות המיובשות במרינדה:

200 גרם עגבניות מיובשות (לא משומרות בשמן)

חצי כוס שמן זית משובח

3 כפות חומץ בלסמי משובח

שתי שיני שום חצויות

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

רבע כפית תימין יבש

עלים מענף רוזמרין טרי

לסלט:

500 גרם פסטה קצרה - מבושלת ומצוננת

100 גרם זיתים מגולענים - אנחנו מעדיפים צימוקי זיתים שחורים שהם מעט חריפים וטעמם מרוכז, אבל גם סוגים איכותיים אחרים יעשו עבודה טובה

כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים

2 כדורי מוצרלה גדולים - קרועים ביד לפיסות לא שוות

200 גרם עגבניות מיובשות במרינדה

אופן ההכנה:

1 משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים במשך שעתיים. מסננים, מערבבים בקערה יחד עם כל מרכיבי המרינדה ומשרים למשך יממה לפחות במקרר. אם רוצים לשמור לתקופה ארוכה יותר - יש לוודא שהעגבניות מכוסות לגמרי. במקרה הצורך, ניתן להוסיף עוד שמן זית עד לכיסוי מלא.

2 מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים מעט מלח לתיקון טעמים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!