סלט פסטה עם זיתים, עגבניות טריות, עגבניות מיובשות במרינדה וקרעי מוצרלה טרייה
סלט פסטה קליל ומרענן. מנה פשוטה ומשביעה שמתאימה לכל עת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעגבניות המיובשות במרינדה:
200 גרם עגבניות מיובשות (לא משומרות בשמן)
חצי כוס שמן זית משובח
3 כפות חומץ בלסמי משובח
שתי שיני שום חצויות
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
רבע כפית תימין יבש
עלים מענף רוזמרין טרי
לסלט:
500 גרם פסטה קצרה - מבושלת ומצוננת
100 גרם זיתים מגולענים - אנחנו מעדיפים צימוקי זיתים שחורים שהם מעט חריפים וטעמם מרוכז, אבל גם סוגים איכותיים אחרים יעשו עבודה טובה
כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 כדורי מוצרלה גדולים - קרועים ביד לפיסות לא שוות
200 גרם עגבניות מיובשות במרינדה
אופן ההכנה:
1 משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים במשך שעתיים. מסננים, מערבבים בקערה יחד עם כל מרכיבי המרינדה ומשרים למשך יממה לפחות במקרר. אם רוצים לשמור לתקופה ארוכה יותר - יש לוודא שהעגבניות מכוסות לגמרי. במקרה הצורך, ניתן להוסיף עוד שמן זית עד לכיסוי מלא.
2 מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים מעט מלח לתיקון טעמים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!