לזניה ירקות קלויים ואנשובי
לפעמים כל העניין במנה שהיא גם מהירה וגם מוצלחת זה להחליט איפה משקיעים את האנרגיה: כאן לזניה עם רוטב מהיר וקליל, שנותן את הבמה לירקות קלויים שדרושים ומקבלים תשומת לב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה
1 קופסה אנשובי
2 פלפלים קלויים וקלופים
150 גרם גבינת פטה מפוררת
300 גרם גבינת קשקבל מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
לירקות קלויים:
1 בטטה פרוסה בעובי חצי ס"מ - ס"מ
1 קישוא פרוס בעובי חצי ס"מ - ס"מ
1 חציל קטן פרוס בעובי חצי ס"מ - ס"מ
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב לבן:
4 גביעים גבינת קוטג'
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב עגבניות:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
4 שיני שום
שליש כוס שמן זית
1 כוס מים
10 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מכינים את הירקות: מערבבים פרוסות של בטטה, קישוא וחציל עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית בשכבה אחת.
3 אופים כ-20 דקות לריכוך. מצננים מעט.
4 מכינים רוטב לבן: מערבבים קוטג' עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
5 מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מצננים.
6 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב עגבניות ומעליו רוטב לבן. מפזרים חציל, בטטה, פלפל וקישוא קלויים, אנשובי, גבינת פטה, קשקבל ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב לבן וגבינות.
7 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.