מקרוני בדלורית שום ומרווה
גיל חובב מגיש מנה מהירה ,קלילה וטעימה להפליא
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 דלורית
400 גרם מקרוני
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
חצי כוס עלי מרווה קצוצים גס
4 שיני שום פרוסות דק
מלח גס ופלפל שחור גרוס
פרמזן מגוררת בשפע
אופן ההכנה:
1 קולפים את הדלורית, נפטרים מהזרעים וקוצצים לקוביות בגודל ענבים.2. חולטים את הדלורית במים רותחים לזמן קצר, רק עד שהקוביות מתחילות להתרכך (אבל לא מתבשלות לגמרי). שומרים חצי כוס ממי החליטה ונפטרים מהיתר.3. מתיכים את החמאה בסיר, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הדלורית עד שהיא מתחילה להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום ועלי המרווה וממשיכים לטגן על אש גדולה עד שהשום מתחיל לקבל צבע והמרווה כהה ומבריקה. מסירים מהאש.4. מבשלים את המקרוני לפי ההוראות שעל האריזה. בדקת הבישול האחרונה מחזירים את הסיר עם הרוטב לאש, יוצקים לתוכו את חצי כוס מי הבישול ששמרנו ומביאים לרתיחה.5. מסננים את המקרוני ומכניסים מייד לסיר עם הרוטב. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.