צילום׃ אפרת ליכטנשטט, טעמים של בית, הוצאת כתר

מעקוד לה פוארו

קציצות ירק, בטטה ותפוחי אדמה שאבי לוי נהג להכין בסדנאות הבישול שהעביר. סוד הקסם: המפגש בין תפוחי האדמה שכולם אוהבים, הכרישה הנהדרת, הבטטה המתקתקה והפלפל הגרוס הפיקנטי

אבי לוי | טעמים של בית, הוצאת כתר | פורסם 24/06/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-10-12 קציצות בגודל בינוני:

3 תפוחי אדמה מסוג דזירה אדום

2 בטטות

מלח גס, לצלייה

בצל קצוץ

5 גבעולי כרישה, קצוצים

שן שום קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח דק

כף וחצי פלפל גרוס

כפית כורכום

כפית קארי

3-4 ביצים

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר מלא מים את תפוחי האדמה והבטטות בקליפתם, עד שהם רכים לחלוטין. מסננים.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מעבירים את תפוחי האדמה והבטטה לתבנית גדולה ומפזרים 2 כפות מלח גס סביב על מנת שיספוג את הנוזלים. אופים כ-20 דקות, מוציאים ומצננים. לאחר שהתקררו מקלפים את הבטטות ואת תפוחי האדמה ומועכים אותם בקערה לחתיכות גסות.

4 מוסיפים את שאר החומרים  ומערבבים לתערובת אחידה. במחבת מחממים היטב את השמן לטיגון עד שהוא חם מאוד, ומעבירים למחבת כף תערובת בכל פעם. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.

5 מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם או קר.

אפשר להגיש לצד טחינה ירוקה או מטבוחה אלג'יראית.