צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
סלט חצילים מרוקאי
מה הופך סלט חצילים למרוקאי? הרבה דברים: הטיגון, כמויות השום, הכוסברה והתיבול. מצפים לכורכום ולכמון? תתפלאו, יש עוד גרסאות, וזאת פשוט מושלמת
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 28/11/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 חצילים מאורכים, לא קלופים
2 כפות מלח גס
שמן לטיגון עמוק
חצי חבילה כוסברה, קצוצה דק
כף שום כתוש
מיץ מחצי לימון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 חותכים את החצילים לרצועות בעובי 3 ס"מ או קוביות.
2 מסדרים את החצילים על רשת, מפזרים מלח גס ומשאירים למנוחה של שעה. לאחר שעה מנקים את החצילים מהמלח ומנגבים במגבת נייר.
3 מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה בינונית, וכשהוא חם מטגנים את החצילים מכל הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
4 מערבבים את החצילים בקערה עם הכוסברה הקצוצה, השום, מיץ הלימון, הפפריקה והמלח.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!