צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

סלט חצילים מרוקאי

מה הופך סלט חצילים למרוקאי? הרבה דברים: הטיגון, כמויות השום, הכוסברה והתיבול. מצפים לכורכום ולכמון? תתפלאו, יש עוד גרסאות, וזאת פשוט מושלמת

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 28/11/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 חצילים מאורכים, לא קלופים

2 כפות מלח גס

שמן לטיגון עמוק

חצי חבילה כוסברה, קצוצה דק

כף שום כתוש

מיץ מחצי לימון

חצי כפית פפריקה מתוקה

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לרצועות בעובי 3 ס"מ או קוביות.

2 מסדרים את החצילים על רשת, מפזרים מלח גס ומשאירים למנוחה של שעה. לאחר שעה מנקים את החצילים מהמלח ומנגבים במגבת נייר.

3 מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה בינונית, וכשהוא חם מטגנים את החצילים מכל הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

4 מערבבים את החצילים בקערה עם הכוסברה הקצוצה, השום, מיץ הלימון, הפפריקה והמלח.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!