כרובית שלמה צלויה
כרובית שלמה בתנור היא מנה ראשונה שאי אפשר להתעלם ממנה – בטח ובטח כשהיא מלווה בעגבניות, הרבה שיני שום וזיתים, שעברו צלייה ארוכה ביחד איתה. אנחנו רק מפצירים בכם להזדרז, כי הכרוביות לא יישארו פה לנצח
יעל קצב | mako
| פורסם 07/05/25
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
כרובית
10 עגבניות שרי
8 שיני שום
כמה גבעולי תימין
רבע כוס זיתים מגולענים
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
להגשה:
טחינה
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים
מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 פורסים על משטח העבודה נייר אלומיניום ועליו נייר אפייה. מניחים במרכז את הכרובית וסביבה עגבניות, שום, זיתים ותימין. מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל. סוגרים היטב.
3 צולים את הכרובית כשעה בתנור החם (אם מכינים על המנגל – 30 דקות). אם רוצים להשחים קצת את הכרובית פותחים את הכיסוי וצולים עוד 10 דקות.
4 מגישים עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, צנוברים ומיץ לימון.

** ממהרים? אפשר לבשל קודם את הכרובית במים רותחים עד לריכוך.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!