כרובית שלמה צלויה

כרובית שלמה בתנור היא מנה ראשונה שאי אפשר להתעלם ממנה – בטח ובטח כשהיא מלווה בעגבניות, הרבה שיני שום וזיתים, שעברו צלייה ארוכה ביחד איתה. אנחנו רק מפצירים בכם להזדרז, כי הכרוביות לא יישארו פה לנצח

יעל קצב | mako | פורסם 07/05/25 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כרובית

10 עגבניות שרי

8 שיני שום

כמה גבעולי תימין

רבע כוס זיתים מגולענים

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

להגשה:

טחינה

פטרוזיליה קצוצה

צנוברים

מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 פורסים על משטח העבודה נייר אלומיניום ועליו נייר אפייה. מניחים במרכז את הכרובית וסביבה עגבניות, שום, זיתים ותימין. מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל. סוגרים היטב.

3 צולים את הכרובית כשעה בתנור החם (אם מכינים על המנגל – 30 דקות). אם רוצים להשחים קצת את הכרובית פותחים את הכיסוי וצולים עוד 10 דקות.

4 מגישים עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, צנוברים ומיץ לימון.

כרובית שלמה צלויה (צילום: יעל קצב)
כרובית שלמה צלויה|צילום: יעל קצב

** ממהרים? אפשר לבשל קודם את הכרובית במים רותחים עד לריכוך.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!