צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה)

סלט תפוחים ורימונים מרענן

אני מכינה את הסלט הזה מדי שנה, ובכל פעם הוא גונב את ההצגה. זה הסלט שהכי מבקשים ממני את המתכון שלו. פשוט, קליל וכיף להכנה, ויוצא חגיגי, צבעוני, קריספי ומלא טעמים

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 10/09/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 חסה לליק, קרועה או קצוצה גס

חופן עלי רוקט (אפשר לשלב גם עלי בייבי)

2 תפוחים, אחד חמצמץ (גרנד סמית) ואחד מתוק (פינק ליידי), פרוסים לפרוסות דקות

גרגירים מרימון אחד

חופן אגזוי פקאן טבעים (או פקאן מסוכר, לפי הטעם)

חופן שקדים,  פרוסים או גפרורים

לרוטב:

מיץ מלימון אחד

3 כפות שמן זית

1 כפית חרדל דיז’ון

1-2 שיני שום, כתושות

1 כף דבש

2 כפיות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה מניחים את עלי החסה והרוקט או הבייבי.

2 מוסיפים את פרוסות התפוחים, גרגרי הרימון, הפקאן והשקדים.

3 מוסיפים לקערית קטנה או צנצנת את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים היטב או משקשקים עד שהרוטב מתאחד.

4 יוצקים על הסלט ממש לפני ההגשה ומערבבים בעדינות.

 

סלט תפוחים ורימונים. כל הטעמים כולם (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
סלט תפוחים ורימונים. כל הטעמים כולם|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)
סלט תפוחים ורימונים. איזה יפה הוא! (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
סלט תפוחים ורימונים. איזה יפה הוא!|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)

 לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!