צילום׃ קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים

סלט כרובית, בצל וארוגולה

כל מנת כרובית חדשה מתקבלת אצלנו בצהלולים, ואם היא מגיעה צלויה עם בצל ופלפל חריף בצירוף קצת ירק טרי - אנחנו בכלל מאושרים

אלינוער רבין | 100 סלטים, הוצאת קוראים | פורסם 19/01/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית אחת (1 ק"ג)

שליש כוס שמן זית

מלח גס

1 כפית כמון

חצי פלפל ירוק חריף, פרוס דק

2 בצלים סגולים, פרוסים דק

3 כפות צנוברים קלויים

2 חבילות ארוגולה

אופן ההכנה:

1 חותכים את הכרובית לפרחים, בגודל כ-5 ס"מ. פורסים דק את הגבעול. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הכרובית, מוסיפים כרבע כוס שמן ומתבלים במלח וכמון, מוסיפים חצי מפרוסות הפלפל החריף.

2 אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.

3 בינתיים מערבבים את פרוסות הבצל עם השמן שנותר, מלח, כמון ופרוסות הפלפל החריף שנותרו. מוסיפים את התערובת לתבנית עם הכרובית ומערבבים. ממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית רכה והזהיבה. מוסיפים את הצנוברים.

4 חותכים את גבעולי הארוגולה ושוטחים בצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את הכרובית החמה, עם הרוטב שנותר בתבנית, ומגישים מיד.

>> לעוד מתכונים מתוך הספר "100 סלטים"