צילום׃ James Carrier, GettyImages IL
סלט חסה חגיגי
סלט צבעוני ועשיר עם רוטב מנצח, עם חסה אדומה וירוקה, תרד, מלפפונים, עגבניות שרי, קשיו וגרגירי רימון
פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל
| פורסם 24/08/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
1 חסה אדומה, קרועה לחתיכות
1 חסה ירוקה, קרועה לחתיכות
300 גרם עלי תרד, שטופים וקרועים לחתיכות
2 מלפפונים, פרוסים
200 גרם עגבניות שרי, חצויות
1/2 כוס אגוזי קשיו, קלויים
20 עלי ריחן (בזיליקום) טריים
גרגרים מרימון אחד
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 כפית דבש
1/2 כפית חרדל (רצוי דיז'ון)
2 שיני שום, כתושות
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית שמן קנולה (או אחר)
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה עמוקה ורחבה את החסות, התרד, המלפפונים והעגבניות. מפזרים את אגוזי הקשיו, הריחן וגרגרי הרימון.
2 שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת זכוכית בעלת מכסה, ומנערים היטב. שומרים עד להגשה.
3 לפני ההגשה מנערים היטב את הרוטב, ויוצקים על הירקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!