עגבניות מיובשות
זה בדיוק הזמן לייבש עגבניות ולשמור לעונת החורף - בסיס מעולה לממרחים ורטבים טעימים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
ייבוש הוא אחת הדרכים העתיקות ביותר לשמר מזון, ובמקרה של עגבניות זה גם יוצא כל כך טעים, שנבין אתכם לגמרי אם תייבשו עגבניות ותזללו אותן מיד. כל מה שצריך לעשות זה לחצות עגבניות שרי, לפזר עליהן מלח ולאפות-לייבש 3 שעות בתנור בחום נמוך (100 מעלות). משם (אחרי צינון) העגבניות המיובשות עוברות לצנצנת נקייה, יחד עם שמן זית טוב שיכסה אותן וענף של תימין, רוזמרין או כל עשב תיבול שאתם אוהבים. וזהו, יש לכם עגבניות מיובשות מושלמות, שהכנתם לגמרי לבד.
מרכיבים (6 מנות):
עגבניות שרי תמר
מלח גס
שמן זית
עשבי תיבול
אופן ההכנה:
1 חוצים את עגבניות השרי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשפני החתך כלפי מעלה.
2 מפזרים מעל מלח גס ועשבי תיבול, אם רוצים.
3 מייבשים בתנור בטמפ' של 100 מעלות במשך 3 שעות לפחות. מצננים.
4 מכניסים לצנצנת ומכסים בשמן זית. ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם.
** המתכון פורסם כאן לראשונה באוגוסט 2010