קישואים מטוגנים עם רוטב צ'ימיצ'ורי וטחינה
ימים של אירוח עומדים בפתח, ושאלת מנת הירקות שליד העיקרית בוערת מתמיד. הנה מנת ירק קלילה שיכולה לתפקד על תקן מנה ראשונה או כמלווה של העיקרית, והיא גם תחלץ מהאורחים (ומכם!) אנחות של שמחה
יעל קצב | mako
| פורסם 07/09/25
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4-5 קישואים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
טימין
לצ'ימיצ'ורי:
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
1 שן שום
1 פלפל אדום מתוק קטן
רבע כוס שמן זית, איכותי
רבע פלפל חריף
2 כפות חומץ או מיץ לימון
חצי כפית אורגנו
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
להגשה
טחינה
אופן ההכנה:
1 חוצים את הקישואים לרוחב וחורצים אותם אלכסונית בעזרת סכין.
2 מזלפים על הקישואים שמן זית, מלח, פלפל שחור וטימין.
3 צורבים את הקישואים על מחבת פסים רותחת משני הצדדים, עד לחריכה.
4 מכינים את הצ'ימיצ'ורי: במעבד מזון קוצצים בכמה פולסים בודדים את מרכיבי הצימיצ'ורי. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
5 מרכיבים את המנה: משטחים טחינה על צלחת רחבה. מניחים את הקישואים הצלויים ומזלפים מעל צ'ימיצ'ורי.




לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!