צילום׃ Heiko Martin, Istock

המרינדה המשפחתית של אלכס פינקלשטיין

מתוך שלושת המתכונים לתיבול סטייק שעלו לגמר

אלכס פינקלשטיין | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 27/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית וחומץ ביחס של 3:1 - על כל כוס שמן זית בערך 1/3 כוס חומץ

יין אדום - בערך 1/3 כוס

2-3 בצלים גדולים ויפים

שום על פי הטעם

3-4 עלי דפנה

טימין

קצת פלפל אנגלי שלם

פלפל

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבצל לחתיכות ועיגולים שטוחים, מועכים את שיני השום. 2. מערבבים את כל חומרי המשרה (שמן, חומץ, יין, תבלינים). 3. משרים את הבשר במשרה, בכלי גדול. מכסים בבצל ובשום ומניחים משהו כבד שיהדק את הבשר. 4. נותנים להכל לנוח במקרר יומיים בערך - תלוי בכמות הבשר והסוג (לכבש מעט יותר, בקר מעט פחות ועוף יכול להיות אפילו ללילה). 5. מוציאים ושמים על האש.