צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגות תמרים ברוטב קרמל פטנט

רגע שבירת הצום הוא אחד הרגעים האהובים עלינו במהלך חגי תשרי, ואנחנו תמיד מתלבטים איזה מתוק יעזור לנו לחזור למציאות. נראה שלפחות השנה הבחירה שלנו תהיה פשוטה הרבה יותר עם העוגות המקסימות האלה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 09/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לעוגות:

160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח

1 כפית יפה של אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

60 גרם (רבע כוס דחוסה) סוכר חום כהה

60 גרם (שליש כוס) סוכר לבן

1 כפית קינמון טחון

קורט מלח

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

2 ביצים

100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

220 גרם (שלושת רבעי כוס) ממרח תמרים

לקרמל:

120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה

180 מ"ל (שלושת רבע כוס) שמנת מתוקה

60 גרם חמאה

כפית וחצי קורנפלור

אופן ההכנה:

1 מכינים את עוגות התמרים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר החום והלבן, הקינמון והמלח. מוסיפים את החלב, הביצים, החמאה וממרח התמרים, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מחלקים את הבלילה בין שקעים בתבניות מיני קוגלהוף משומנות (אפשר גם בתבנית מאפינס), ואופים 20 דקות. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית (שומרים את העוגות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד להגשה).

4 לפני ההגשה מכינים את הקרמל: מבשלים בסיר קטן את הסוכר החום עם השמנת המתוקה והחמאה עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה, ומבשלים עוד 7-8 דקות תוך בעבוע נמרץ עד שהתערובת מתעבה לרוטב קרמלי סמיך מאוד. חשוב להקפיד לערבב היטב את הרוטב במהלך הבישול אחרת הוא עלול להתפרק (במידה וזה קורה, ערבוב נמרץ יחזיר את התערובת למוטב).

5 מערבבים בקערית קטנה קורנפלור עם כפית מים להמסה, יוצקים לרוטב ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות תוך בעבוע עד להסמכה קלה נוספת. מקררים להסמכה מלאה.

6 לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על העוגות בעזרת שקית זילוף או בכפית.

* אפשר לצקת את הרוטב על העוגות בעודו חם או קר, לבחירכם.

* ניתן להכפיל כמויות לקבלת עוגה גדולה בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ (שימו לב שזמן האפייה צפוי להתארך ל-50-60 דקות).

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו ממתק נוגט ביתי