צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור
החרוסת של פסקל
חרוסת קלה להכנה ונפלאה בטעמה
פסקל פרץ-רובין | http://www.pascalpr.co.il/
| פורסם 24/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
500 גרם תמרים, מעוכים
3/4 - 1 כוס יין אדום מתוק
200 גרם אגוזי קליפורניה, גרוסים דק
100 גרם שקדים, טחונים דק
1/2 כוס סילאן-דבש תמרים
1/2 תפוח עץ גרני סמית, קלוף ומגורר דק או בננה מרוסקת
1/2 כפית קינמון, טחון
1/4 כפית ציפורן, טחון
1/4 כפית זנגביל
קורט פלפל שחור
לקישוט: שקדים גרוסים או שומשום
אופן ההכנה:
1 מניחים את התמרים בסיר, מוסיפים את הסילאן והיין ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים לעיסה אחידה ומוצקה.
3 מסירים מהאש, מחכים שיצטנן מעט, יוצרים כדורים מגלגלים בשקדים או בגרגרי השומשום ומניחים לייבוש.