הבולונז של דניאל תירוש
זוכה מאסטר שף ילדים מצ'פר אותנו במתכון לראגו המעולה שלו. אנחנו סומכים עליו בבשר, ואתם?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג בשר עגל או בקר טחון
שמן זית
100 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ עם השומן (אם לא שומרים על כשרות אפשר להשתמש בבייקון)
בצל גדול, קצוץ דק
2-3 מקלות סלרי, קצוצים דק
2 שיני שום, חתוכות גס
גזר בינוני, חתוך לטבעות או מגורר גס על פומפייה
1 כוס יין אדום
1 כוס ציר בקר (אפשר גם ציר מוכן, או טבלית בתוספת כוס מים רותחים)
8-10 עגבניות חלוטות ומקולפות, או 2 פחיות שימורים של עגבניות שלמות מבושלות
גבעול בזיליקום, גבעול אורגנו וגבעול תימין שלמים, רצוי קשורים בחוט (מה שנקרא בוקה גרני)
חצי כפית מלח (או לפי טעם)
חצי כפית פלפל טחון (או לפי טעם)
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר (או מחבת עמוקה) ומטגנים את חזה האווז כ-4 דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לתחילת הזהבה. מוסיפים בהדרגה את הסלרי, שיני השום והגזר.
2 ממשיכים לטגן על אש בינונית עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עדין עד שהבשר משנה את צבעו (הוא צריך להאפיר קלות).
3 מוסיפים את היין ואת ציר הבקר ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
4 מוסיפים את העגבניות, הבוקה גרני (עשבי התיבול), המלח והפלפל ומבשלים עוד כ-40 דקות. אם רואים שהנוזלים מתייבשים מוסיפים מעט מים.
5 מוציאים את עשבי התיבול ומגישים על פסטה או אורז.
* אפשרויות שדרוג:
- מוסיפים כבד עוף יחד עם הבשר
- מוסיפים פטריות יחד עם הסלרי
- מוסיפים פלפל שושקה חתוך לרצועות דקות (בלי הגרעינים) יחד עם הסלרי
הכנתם? ספרו לנו ולדניאל איך יצא!