צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
טחינה סלק
רוצים נורא להוסיף טחינה לתזונה של הילד? מה דעתכם לצבוע אותה באדום? הנה לכם דרך להפוך את הממרח המשובח הזה ליותר אטרקטיבי, ואפילו עוד יותר בריא מהמקור
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 17/07/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
50 גרם סלק (כחצי סלק קטן)
3/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1/2 כוס מים
1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הסלק ומבשלים בסיר עם מעט מים למשך כשעה, עד שהסלק רך. מדי פעם מוסיפים עוד מעט מים, אם רואים שהם הולכים להיגמר.
2 כשהסלק רך מוציאים אותו מהסיר, חותכים לקוביות ומצננים.
3 מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד למרקם חלק. אם הטחינה יוצאת סמיכה מדי – אפשר להוסיף מים.
4 טועמים ומתקנים תיבול.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.