צילום׃ עמרי אנדרס צורף
מלית פרג בסיסית
המחית המושלמת למילוי עוגות ואוזני המן
יניב גור אריה | mako
| פורסם 24/02/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
200 גרם חלב או מים/3/4 כוס חלב
200 גרם פרג טחון טרי/ כוס פרג טחון טרי
200 גרם סוכר/כוס סוכר
2 תפוחי עץ גרני סמית (ירוקים חמוצים)
20 גרם קורנפלור /2 כפות
50 גרם מים/ רבע כוס
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב מביאים לרתיחה חלב וסוכר עד להמסת הסוכר. מוסיפים פרג ומבשלים 2 דקות עד שהפרג סופג את רוב הנוזלים. מגרדים תפוח עץ במעבד מזון או על פומפייה גסה, מוסיפים לסיר ובוחשים עוד דקה.
2 מדללים קורנפלור במים, מוסיפים לסיר ומבשלים ברתיחה חזקה דקה אחת עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
3 מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ובוחשים עד שהיא נמסה. מצננים היטב.