צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
דג בקרם חצילים
המנה הבאה מורכבת משלושה דברים שכל ישראלי שמכבד את עצמו אוהב מכל הלב: פילה דג, חצילים וסלט טוב ומרענן בצד והכל בעשרים דקות עבודה
אבי נוסבאום | מאסטר שף VIP
| פורסם 11/02/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרם:
2 חצילים שלמים, קלויים, בטמפרטורת החדר וסחוטים מנוזלים
4 כפות שמנת מתוקה
4 כפות שמן תירס /קנולה
חלמון אחד
2 כפות מיץ לימון
מלח
לדג:
פילה מוסר ים/ לברק /דניס
לסלט:
20 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים ומרוקנות מגרעינים
2 כפות גדושות פיסטוקים קלויים קצוצים
שמן זית
בצל סגול קצוץ
צרור כוסברה
מלח
להגשה:
עירית קצוצה:
אופן ההכנה:
1 הקרם: בקערה שמים את כל המרכיבים ומועכים בעזרת מערבל יד לקבלת מרקם חלק.
2 הדג: על מחבת טפלון לוהטת צולים את הדג כדקה על הבשר ושלוש-ארבע דקות על צד העור.
3 הסלט: בקערה מערבבים את כל המרכיבים.
4 הרכבת המנה: מורחים על צלחת את הקרם, מניחים את הדג, ולידו את הסלט. מקשטים את הדג בעירית קצוצה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.