צילום׃ דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות

כבד קצוץ

מתכון למנת פתיחה מסורתית, ממרח כבד נימוח עם הרבה בצל וכף ברנדי שעושה את ההבדל

שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות | פורסם 21/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/4 כוס שמן קנולה

3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס

500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים

1 כף ברנדי או קוניאק

3 ביצים קשות

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה.

2 מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.

3 מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

4 מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

5 מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.

6 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח