צילום׃ דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
כבד קצוץ
מתכון למנת פתיחה מסורתית, ממרח כבד נימוח עם הרבה בצל וכף ברנדי שעושה את ההבדל
שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
| פורסם 21/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן קנולה
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה.
2 מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.
3 מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.
4 מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.
5 מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.
6 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח