צילום׃ istockphoto
גהי (חמאה הודית מזוככת)
מתכון בריאות לתזונה נכונה
| טבע הריפוי
| פורסם 29/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הגהי נחשבת לתרופת פלא ברפואה האיור וודית (רפואה הודית). זוהי חמאה שמוציאים ממנה את שארית החלב. היא נחשבת כעוזרת לתהליכי עיכול, יעילה כמשחה ליובש, אדמומיות, נגד הצטננויות בשימוש חיצוני באף ועוד.
מרכיבים :
חצי קילו חמאה לא מלוחה
אופן ההכנה:
בסיר בינוני בעל תחתית כבדה מחממים את החמאה על אש הכי נמוכה שאפשר. ממשיכים לבשל עד שמוצקי החלב הלבנים שוקעים לתחתית הסיר. ממשיכים לבשל עד שהמוצקים בתחתית הסיר מקבלים צבע זהוב-שחום בהיר (30-45 דקות). מסירים מהאש ומסננים דרך 2 שכבות של בד גבינה לח, נייר פילטר לקפה, גאזה או בד חיתול. יש לשמור במקרר.