צילום׃ אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

חומוס ביתי נפלא

השבוע נדלקנו על החומוס הביתי של אפרת ליכטנשטט מהבלוג "אז מה את עושה כל היום" - אתם לא תאמינו מה שתוספת קטנה של גזר וסילאן יכולה לעשות לממרח הזה. נסו בעצמכם

אפרת ליכטנשטט | אז מה את עושה כל היום? | פורסם 29/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם חומוס יבש, מושרה למשך לילה

גזר בינוני

בצל קטן

3 שיני שום מקולפות

½ כוס טחינה גולמית משובחת מאד

1 כפית מלח

½ כפית פלפל לבן

½ כפית כמון (אפשר להחליף בראס-אל-חנות - להרפתקנים שביניכם)

1 כף סילאן

¼ כוס מיץ לימון טרי

½ עד ½1 כוסות ממי הבישול של החומוס

להגשה:

שמן זית משובח

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול עם הרבה מים, מבשלים את הגרגרים המושרים והמסוננים כשעתיים-שלוש יחד עם הגזר, הבצל והשום, עד שהם רכים מאד ונמעכים בקלות בין האצבעות. - כשהמים רותחים מקפים את הקצף. אם במהלך הבישול יש קצף נוסף, יש לקפות גם אותו.

2 כשהכל מתקרר, מסננים ושומרים את המים. מקפיאים חצי מכמות הגרגרים, השום, הבצל והגזר לפעם הבאה. אפשר גם להקפיא כוס מהמים של הבישול.

3 כשהגרגרים קרים / פושרים, טוחנים אותם במעבד מזון יחד עם חצי גזר, חצי בצל וחצי מהשום המבושלים. מוסיפים את כל שאר החומרים - טחינה, תבלינים, סילאן, מיץ לימון ומי הבישול של החומוס. את המים מוסיפים בהדרגה עד שמגיעים לסמכיות הרצויה. (חשוב לדעת: החומוס מסמיך מאד בקירור ולכן כדאי ליצור מרקם דליל יותר ממה שרגילים). טועמים ומתקנים תיבול - מיץ לימון, מלח וכמון. אפשר לשמור כמה כפות גרגרי חומוס לא טחונים להגשה. 

הערות:

* כיוון שאין בחומוס חומרים משמרים מומלץ לאכול אותו תוך שבוע ולשמור בקירור בתנאים טובים - לא להכניס כפית מלוכלכת לקופסה. אפשר גם לחלק את החומוס לכמה קופסאות קטנות כדי לשמור על תנאים הגיינים טובים יותר.

* כשמכינים חומוס יש כמה כללי ברזל שחשוב להקפיד עליהם:- כדאי להשתמש בגרגרי חומוס חדשים ולא כאלה ששכבו שנים בארון. מוטב לקנות חומוס במקום שבו תחלופת הסחורה גבוהה (ולא במכולת המבודדת של הישוב).- צריך לבשל את החומוס עד שהוא ממש רך, ממש אבל.- מוטב להשתמש בטחינה גולמית באיכות גבוהה שטעימה לכם ולא סתם טחינה פושטית.

בקרו בפוסט המלא של אפרת ליכטנשטט בבלוג שלה - אז מה את עושה כל היום

 

>> ביצה עלומה היה במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב
>> המסעדות הכי טרנדיות לחורף 2015