צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
ממרח קישואים וקשיו
אז מה טבעונים מורחים על הלחם? אחרי שתטעמו את ממרח הקישואים והקשיו הזה בלי מאמץ מיוחד, תגלו שקשה להפסיק לנשנש אפילו ישר מהצנצנת
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 01/01/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים:
1/2 כוס אגוזי קשיו
5 קישואים בגודל בינוני
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 בכלי קטן משרים את אגוזי הקשיו במים רותחים למשך חצי שעה (או במים רגילים למשך לילה). מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 בכלי קטן מערבבים את שמן הזית והשום עם המלח והפלפל.
3 חותכים את הקישואים לחתיכות גדולות לאורך, מושחים בתערובת השמן והשום ומתבלים במעט מלח.
4 מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שהקישואים מזהיבים ומתרככים. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
5 במעבד מזון, מעבדים את הקישואים האפויים עם אגוזי הקשיו המסוננים לכדי ממרח אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.