ליבת כרובית וברוקולי עם ממרח לחם וסלסת עגבניות
אם גם אתם מתבאסים לזרוק את ליבות הכרובית והברוקולי אחרי שהורדתם את התפרחות, נמצא פתרון טעים במיוחד: ליבות מטוגנות קלות בשמן זית על מצע ממרח לחם נהדר וסלסת עגבניות מרעננת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכרובית והברוקולי:
ליבת כרובית (החלקים שנשארים אחרי שמסירים את התפרחות)
ליבת ברוקולי
3 כפות שמן זית
גרידה מלימון אחד
מלח
שמן זית לטיגון
לממרח הלחם:
4 פרוסות לחם ישן (כל סוג יתאים)
1/2 כוס מים
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים או הדרים
1 צרור פטרוזיליה צרור גדול וטרי
1-2 שיני שום
2 כפות אגוזי מלך או אגוזים אחרים (קשיו, שקדים, פקאן)
2-3 כפות פרמזן מגורד
מלח
פלפל
1/2 פלפל חריף (רשות)
1 כפית דבש (רשות)
לסלסה:
2 עגבניות, חתוכות גס
1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
1/2 לימון, קלוף וקצוץ דק
1 כף פטרוזיליה או נענע קצוצה דק
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 הכרובית והברוקולי: בסיר קטן מניחים את ליבות הכרובית והברוקולי וממלאים מים עד לגובה הכרובית. מוסיפים שמן זית, גרידת לימון ומלח. מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה, עד לריכוך מלא. מוציאים מהסיר ושומרים את המים.
2 ממרח הלחם: בקערה עמוקה מניחים את פרוסות הלחם ומוסיפים את המים, 2 כפות משמן הזית והחומץ. משרים ל-10 דקות עד שהנוזלים נספגים בלחם.
3 בסיר מביאים מים לרתיחה (אפשר להשתמש באותם מי בישול של הכרובית והברוקולי) ומוסיפים לסיר את גבעולי הפטרוזיליה. מבשלים כ-3 דקות, מוציאים וסוחטים מעודפי נוזלים. מעבירים למעבד מזון את הפטרוזיליה, הלחם (שספג בינתיים את כל הנוזלים), השום, האגוזים, והפרמזן, ואת הדבש והפלפל חריף אם רוצים. טוחנים למחית חלקה, תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שאר שמן הזית. טועמים ומתבלים במלח. ניתן להוסיף עוד שמן זית וגם מיץ לימון במידת הצורך.
4 ההגשה: במחבת צורבים את הכרובית עם מעט שמן זית עד להזהבה. מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ומתבלים בעדינות במלח. בשתי צלחות הגשה שמים 3 כפות (בכל צלחת) ממחית הלחם, בצלחת אחת מניחים את הברוקולי ובשנייה את הכרובית. מפזרים מעל הכל את הסלסה. אם רוצים מזלפים מעל עוד שמן זית ומקשטים בפילה אנשובי משומר.