מתכון לסילאן ביתי
אם במקרה הגיעה לידיכם כמות יפה של תמרים, במקום להקפיא אותם, תכינו מהם סילאן ביתי טעים ובריא ותארגנו לעצמכם סוגר פינות לכל פעם שמתחשק משהו מתוק
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
המתכון באדיבות קיבוץ אילות, שישתתף השנה בתערוכת התיירות הבינלאומית IMTM. תערוכת התיירות תתקיים ב-12-13 בפברואר בביתן 2 בגני התערוכה, ויציגו בה מעל 100 מציגים מהארץ ומהעולם.
מרכיבים :
250 גרם תמרים מזן מג'הול
ציוד:
2 סירים בגודל בינוני
כף עץ
מסננת צפופה
חיתול בד
אופן ההכנה:
1 מנקים את התמרים ומעבירים לסיר. מוסיפים כוס מים ומערבבים בכף עץ מעל להבה בינונית עד שמגיעים לרתיחה (ניתן להוסיף עוד מעט מים אם הבועות גדולות מדי). מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה.
2 מניחים את המסננת הצפופה בתוך סיר נוסף ומסדרים עליה את חיתול הבד. יוצקים בזהירות את התערובת מהסיר הראשון ומסננים לתוך הסיר השני (זהירות, הנוזל רותח).
3 לאחר הסינון סוחטים את התערובת מהחיתול ככל שניתן.
4 מעבירים את הסיר עם התערובת המסוננת חזרה לכיריים. מצמצמים ומסמיכים את הנוזל מעל להבה בינונית ומערבבים מדי פעם כדי שהסילאן לא יישרף. מצננים ומעבירים לצנצנת.